Almanya'da Türk partisi 'DAVA' kuruldu: "Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak"

Almanya’da ‘DAVA’ adında yeni bir Türk siyasi parti kuruldu. Tam adı "Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch" olan partinin Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılması bekleniyor.

Almanya'daki bir Türk topluluğu, Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak (DAVA) adında yeni bir siyasi parti kurdu.

DAVA (Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch- Çok Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak) adlı parti, 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine girmeye hazırlanıyor.

Almanya’da kurulan yasal bir parti olduğu için, yakında seçimlere de katılabilecek.

Parti yetkilileri yaptığı yazılı açıklamada, 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri için tüm Almanya'yı kapsayan bir liste sunarak siyasi yolculuğuna başlayacaklarını bildirdi.

DAVA partisi için siyasi bir varlık olma yolunda ilk adımlar atılıyor ve önemli bir dönüm noktasına evrileceği vurgulanıyor.

Gazeteci Teyfik Özcan'ın başkanlığını yaptığı DAVA'nın diğer üyeleri; Avukat Fatih Zingal, Alman Federal Liyakat Nişanı sahibi Dr. Ali İhsan Ünlü ve Dr. Mustafa Yoldaş olarak bildirildi.

İttifakın kendisini mevcut partiler tarafından temsil edilmediğini düşünen vatandaşlara, hizmet veren yeni bir siyasi merkez olarak konumlandırmayı hedeflediği bildiriliyor.

Açıklamada, "Misyonumuz, bugüne kadar kararlarda büyük ölçüde reddedilen, siyasi olarak temsil edilmeyenlerin güçlü sesi olmaktır" ifadeleri kullanıldı.

Parti yetkilileri, “DAVA bu siyasi boşluğu dolduracak ve kararlı bir şekilde siyasi katılıma kendini adamıştır. Çeşitlilik ve hoşgörüye açık bir bağlılıkla kendimizi milliyetçiliğe, yabancı düşmanlığına, Müslüman karşıtı ırkçılığa ve antisemitizme karşı kesin bir şekilde konumlandırıyoruz" şeklinde konuştu.