Büyükelçilik açıkladı: Vize başvurularında iki aşamalı dönem

Almanya, resmi bir açıklama yayınlayarak iki aşamalı yeni randevu sistemine geçtiğini duyurdu. Yeni sistem, randevu almayı kolaylaştıracak bir bekleme sistemi yöntemi içeriyor.

Almanya, vize başvurularının artık iki aşamalı şekilde gerçekleşeceğini duyurdu. Bundan sonraki süreçte, Almanya’dan Schengen başvurusunda bulunacak Türk vatandaşları iki başvuruda bulunacak.

Vize başvurusu yapmak isteyen kişi ilk olarak Türkiye'deki yurt dışı temsilciliklerinin internet sitelerinde kayıt oluşturacak. Kayıt oluşturulduktan sonra başvuru tarihlerine göre sırayla randevu verilecek.

Büyükelçilik resmi olarak yeni sisteme geçtiğini duyurdu ve açıklamasında, bu uygulamayla vakit alan randevu sürecinin ortadan kalkacağını belirtti.

Randevu alındıktan sonraki süreçte ise bir değişiklik olmayacak. Başvurular Almanya'nın hizmet sağlayıcısı iDATA aracılığıyla eskisi gibi devam edecek. Randevu bekleme listesine ise ücretsiz şekilde olarak kayıt olunabilecek.

iDATA'nın gönderdiği e-postadaki randevu tarihi onaylandığında ise 48 saat içinde hizmet ücreti ödemesi alınacak.

iDATA tarafından yapılan açıklamada, “18 Mart 2024 itibariyle randevuların yalnızca Almanya'nın Türkiye'deki yurt dışı temsilciliklerinin internet sitesinde yer alan kayıt sistemi üzerinden” gerçekleştirileceği vurgulandı.

Vize başvurusunda bulunacaklar bugünden itibaren Türkiye'deki Alman Dış Temsilciliğin randevu bekleme listesine kayıt olacak ve e-posta onayı bekleyecek.