Sırbistan ile Rusya arasında doğalgaz anlaşması

Avrupa’dan Rusya’ya yönelik enerji yaptırımları uygulanırken Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Rusya ile doğalgaz anlaşması imzalayacağını duyurdu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya ile üç yıllık doğalgaz anlaşması yapmaya hazırlandıklarını duyurdu.

Kışı güvende geçirmek anlaşma yapılacağını belirten Vucic, “Kışın Avrupa'dan 10-12 kat daha az ödemeyi planlıyoruz. Bin metreküp gaz için 310 ila 408 dolar arasında ödeme yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa ABD başta olmak üzere birçok ülke, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından sert yaptırımlar uygulama kararı aldı. Ancak Sırbistan söz konusu yaptırımlara katılmadı. Ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınamayı da reddetti.