Varşova hükümeti izinsiz göçmenlerin sınırda yakalandığını açıkladı
Varşova hükümeti, Belarus tarafından izinsiz göçmenlerin geldiğini ve sınırı geçmeye çalıştıklarını ancak bu durumun hemen önlendiğini açıkladı.
Hükümet, Polonya Sınır Muhafızları’nın Belarus yönünden gelen izinsiz göçmenlerin sınırı geçmelerini önlemek amacıyla tazyikli su kullandığını vurguladı.
Polonya Sınır Muhafızı Servisi’nin kamuoyu ile paylaştığı basın açıklamasında, “Agresif davranan 40 kişilik büyük bir yabancılar grubu, Dubiche-Tserkevna sınır karakolunun sorumluluğundaki sınır bölümünü geçmeye çalıştı. Birinin elinde bıçak vardı, taş atıyorlardı. Olay yerine, tazyikli su donanımlı Tajfun aracı sevk edildi. Grubun sınırı geçme teşebbüsü önlendi” ifadelerine yer verildi.
Basın aracılığı ile paylaşılan açıklamada, son 1 gün içerisinde Kongo ve Eritre vatandaşları dahil olmak üzere Belarus tarafından Polonya’ya 105 kişinin yasa dışı yollarla geçmeye çalıştığı belirtildi.