Kuzey Kore’den pandemi açıklaması: “Kontrol altına alındı”
Kuzey Kore, ülkede patlak veren koronavirüs salgınında yeni bir ölüm yaşanmadığını belirterek hastalığın kontrol altına alındığını açıkladı.
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA tarafından yapılan açıklamada, ülkede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren yeni bir vaka olmadığı belirtildi.
İki hafta önce ülkedeki ilk koronavirüs vakalarını açıklayan ülke, son açıklamada ise pandemi bağlantılı vaka sayısında istikrarlı bir düşüş yaşandığını bildirdi.
KCNA, pandemiyle mücadelede başarı sağlandığını ve hastalığın kontrol altına alındığını öne sürdü. Ajans, üç gündür günlük vaka sayısının 200 binin altında seyrettiğini belirtti. KCNA ayrıca, şu ana kadar pandemiden yaşamını yitirenlerin saysının 68’i bulduğunu bildirdi.
Uzmanlar bugüne kadar aşılama uygulamasının yapılmadığı Kuzey Kore’de, tıbbi ekipman ve aşı eksikliği nedeniyle sağlık krizi yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.