Güney Kore'de beyin yiyen amip vakasının tespit edildiği açıklandı

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), Güney Kore'de 'Negleria fowleri' türünden 'beyin yiyen' bir amip ile ilk enfeksiyon vakasının tespit edildiğini bildirdi.

Güney Kore, "beyin yiyen amip" olarak da adlandırılan, toprakta ve ılık suda yaşayan ve burun yoluyla insan beynine giren 'Naegleria fowleri' vakası nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) tarafından yapılan Twitter paylaşımında, "KDCA, kısa bir süre önce yurtdışından dönen serebral menenjitli bir hastada Negleria Fowler enfeksiyonu olduğunu ilk kez doğruladı" denildi.

Söz konusu paylaşımda, hastanın 10 Aralık'ta Güney Kore'ye dönmeden önce dört ay boyunca Tayland'da kaldığı ve burada baş ağrısı, ateş, kusma, konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterdikten sonra da 21 Aralık'ta hayatını kaybettiği belirtildi.