İtalya'da Ndrangheta suç örgütünün dahil olduğu duruşmada kararın çıkması bekleniyor
Uyuşturucu kaçakçılığı gruplarından biri olan İtalya'nın Ndrangheta organize suç örgütüne üye olmakla suçlanan yüzlerce kişinin yargılanmasının 20 Kasım'da yapılması bekleniyor.
Uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerini yöneten İtalya'nın Ndrangheta organize suç örgütüne üye olmakla suçlanan yüzlerce kişinin mahkeme kararı bekleniyor.
20 Kasım günü mahkeme tarafından görülen duruşma sonlandı.
Mahkeme, 207 sanığın toplam 2 bin 200 yılın üzerinde hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Duruşma yaklaşık üç yıl önce mafya örgütünün temellerinin atıldığı Güney Calabria bölgesinde başlamıştı.
Sicilya Mafyası nüfuzunu kaybederken Ndrangheta İtalya'da ve yurt dışında gizlice güç topladı.
Güney İtalya'daki soruşturmayı yöneten savcılara göre, suç örgütü Avrupa'da kokain ithalatında neredeyse tekel sahibi olarak biliniyor.
İtalyan savcılar, örgütün Kuzey ve Güney Amerika'da da üsleri olduğunu ve Afrika'da da faaliyet gösterdiğini açıkladı.
Yetkililer, son yıllarda Avrupa'da, Brezilya ve Lübnan'da bu örgüt üyelerinin tutuklandığını iddia ediyor.
320'den fazla sanık, uyuşturucu, silah kaçakçılığı ve gasp ile suçlanıyor.
Diğer sanıklar ise örgüte üye olmadan Ndrangheta'ya yardım ve yataklık yapmakla suçlanıyor.
Suçlamalar, mahkum edilmiş bir Ndrangheta patronu ile bağlantılı 12 organize suç liderinin soruşturulması sonucunda ortaya çıktı.
Suç örgütünün asıl lideri olan Luigi Mancuso, Ndrangheta'nın en güçlü suç ailelerinden biri olduğunu iddia ettiği aileye liderlik etmesinden dolayı 19 yıl İtalyan hapishanesinde yattı.
Cezai soruşturmalar, kokain kaçakçılığı gelirleri ile özellikle Roma'da ve ülkenin kuzeyindeki otelleri, restoranları, eczaneleri, araba bayilerini ve diğer işletmeleri satın aldığını ortaya çıkardı.