İsrail: “Fas’ın Batı Sahra’daki egemenliğini destekliyoruz”

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediklerini duyurdu.

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita ile Fas’ın başkenti Rabat’ta bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında konuşan Shaked, “Sayın Burita ile görüşmemizde yakın ikili ilişkilerimizi ve ortak projelerimizi ele aldık. İsrail, Fas’ın Sahra üzerindeki egemenliğine verdiği desteği teyit ediyor” ifadelerini kullandı.

Shaked ve beraberinde heyet ayrıca, Fas İçileri Bakanı Abdulvafi Leftit ile de bir araya geldi. İsrail İçişleri Bakanı görüşmede, ortak çıkarları ilgilendiren çeşitli konularda istişare mekanizmalarının geliştirilmesi çağrısı yaptı.

Fas İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Leftit ve Shaked’in, başkent Rabat’ta iki bakanlığın üst düzey yetkililerinin katılımıyla bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, toplantının, Fas, ABD ve İsrail arasında Aralık 2020'de Kral 6. Muhammed’in huzurunda imzalanan ortak deklarasyon kapsamında yapıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, iki ülkedeki mevkidaşlar arasında tam resmi temasların sürdürülmesi kararına bağlılığı yansıttığı aktarıldı.