İsrail'in ulusal havayolu şirketi El Al, uçuş görevlisi bulamıyor!
İsrail’in ulusal hava yolu şirketi El Al, bu hafta Netanyahu’nun İtalya’ya yapacağı resmi ziyaret için görevli pilot veya uçuş görevlisi bulamıyor. Ulaştırma Bakanı Miri Regev, Arkia ve Israir gibi diğer havayollarına teklif vermeyi planlıyor.
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, Roma’ya düzenleyeceği resmi ziyaret için ülkenin havayolu şirketi El Al, pilot ve uçuş görevlisi bulamıyor.
Kudüs Postası, İsrail Ulusal havayolunun (El Al), iktidar koalisyonunun önerdiği yargı reformları üzerine ülkede büyük protestoların başlaması nedeniyle görev için gönüllü olacak herhangi bir pilot veya kabin ekibi üyesi bulamadığını yazdı.
El Al personel sorununu “diğer nedenlerin yanı sıra” Başbakan Netanyahu’nun talep ettiği Boeing 777 uçağını uçurabilecek niteliklere sahip pilotların eksikliğine bağladı.
Basında çıkan haberlerde, havayolu çalışanlarının, hükümetin planladığı yargı revizyonuna karşı oldukları için gönüllü olmaya isteksiz oldukları öne sürüldü.