Hindistan savaş uçağı endüstrisine giriyor
Dünyada dördüncü sırada yer alan Hindistan Hava Kuvvetleri, savaş uçağı endüstrisine girmeye hazırlanıyor.
Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF), kendi ürettiği hücum helikopterleri, savaş uçakları ve hafif savaş uçakları ile dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Bunların yanı sıra keşif, tanksavar savaşı, askerlerin nakli ve yakın hava desteği gibi birçok eylemi gerçekleştirebilen IAF, savaş uçağı endüstrisine girmeye hazırlanıyor.
İşletmesi devlete ait olan Hindustan Aeronautics Limited (HAL) ile ABD merkezli General Electric Aviation arasında 730 milyon dolar değerinde anlaşma imzalandı. Bu kapsamda, yerli Tejas hafif savaş uçaklarını çalıştırmak için 99 tane F404-GE-IN20 tip motor tedariki yapılacak ve destek hizmetleri sağlanacak.
HAL Yönetim Kurulu Başkanı Madhavan, şimdiye kadar satın alma talebiyle yaptıkları en büyük anlaşma olduğunu ifade etti.
Anlaşmanın yerel endüstrilerde ilerleme sağlanması için önemli bir adım olduğunu belirten General Electric Aviation yetkilileri ise bir sonraki aşamada 414F motorlarının üretilmesi ve iş birliğinin güçlenmesini hedeflediğini söyledi.