Hatay merkezli deprem birçok ülkeden hissedildi
AFAD, dün akşam saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Saat 20.07’de Hatay’ın Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem dün saat 20.04'te Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleşti.
6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte meydana geldi.
6,4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de bir deprem gerçekleşti. 5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.
AFAD, 5,8'lik depremle birlikte bölgede 90 artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.
Hatay’da meydana gelen depremlerde altı kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi ise yaralandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır yaralı 18 kişinin hava ve kara yoluyla Adana ve Dörtyol’a nakillerinin yapıldığını aktardı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bölgede bulunan vatandaşlardan hasarlı binalardan uzak durmalarını istedi.
Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.