Halkın malına el koyma planı: Küresel darbe!

Hristiyan toplumunun ruhani lideri Papa Francis, "Fratelli Tutti" isimli genelgesinde ‘Serbest piyasanın toplumsal fayda sağlamadığına’ yönelik açıklamalarda bulundu. Stratejist Hamza Yardımcıoğlu, Papa’nın söz konusu açıklamalarını bambaşka bir açıdan analiz etti.

Dünyada küresel bir rejimin kurulması için hazırlıklar devam ederken, adına "küresel sosyalizm" denilen yeni bu sistemin psikolojik altyapısının hazırlanması da son hızla devam ediyor. Küreselci çıkışlarıyla dikkat çeken Papa Francis'in yayınladığı "Fratelli Tutti" genelgesi, özel mülkiyetin yasaklanması ve serbest piyasa ekonomisinin engellenmesini öngörüyor. Hıristiyan dünyasında ses getiren bu çıkış büyük olayların bir işaret fişeği olarak ortaya çıkmış durumda.

Youtube kanalında Francis’in genelgesini değerlendiren Stratejist Hamza Yardımcıoğlu, Papa'nın bu çıkışının ciddi etkileri ve sonuçları olacağını öngörüyor.

PAPA’NIN ÇOK KONUŞULAN GENELGESİ

Papa Francis’in geçen ay kamuoyuna duyurduğu ‘Tüm (erkek) kardeşler’ anlamına gelen “Fratelli Tutti” adlı bir genelge yayınladı. Yayınlanan genelgede kardeşlik, göç, zengin-fakir arasındaki uçurum, ekonomik ve toplumsal adaletsizlikler, sağlık sistemlerindeki dengesizlikler ve pek çok ülkede gelişen politik kutuplaşma gibi konulara yer verildi.

Papa bu genelgesiyle, zenginlerin desteklenmesi suretiyle ekonominin canlanacağı ve zenginlerin toplumun geri kalanına fayda sağlayacağı fikrine dayanan “trickle-down” (damlama) teorisine de eleştiri getirdi. “Neoliberal inanç dogması” ifadesini kullanan Papa, “Piyasa özgürlüğünün her şeyi güvence altına almaya yeteceğine bizi inandırmaya çalışanlar var” diye yazdı.

2007-2008 finansal krizinin değişim için kaçırılan bir fırsat olduğunu vurgulayan Papa Francis, bunun yerine bu krizin güçlülere daha fazla özgürlük getirdiğini, zayıf olanların ise “paranın imparatorluğunun yıkıcı etkileriyle” karşı karşıya kaldığını sözlerine ekledi. Ayrıca Papa, bazılarının müsrif bir şekilde yaşadığı, diğerlerinin ise ellerinde hiç bir şeyin olmadığı her durumda özel mülkiyetin mutlak bir hak olmadığını ifade etti.

 KÜRESELCİLER SAHNEDE

Kendi YouTube kanalında Papa’nın bu sözlerini analiz eden Stratejist Hamza Yardımcıoğlu, ‘‘Toplum yöneticileri gayrimeşru bir iş yapacakları zaman bunun fetvasını önce din adamlarına verdirir. Böylece toplum nezdinde meşru bir hareket alanı yaratırlar kendilerine. Bu tüm tarih boyu böyle olmuştur. Papa’da Katolik dünyasına ve tüm Hristiyan toplumuna ruhani liderlik eden bir isim.

Bu nedenle onun yapmış olduğu bu açıklama hiçte sıradan değil. Özellikle ‘serbet piyasanın savunulduğu gibi toplumsal fayda sağlamadığı, özel mülkiyetin ise toplumsal bir hak olmadığı’ sözleri büyük bir değişimin ayak sesleri’’ dedi.

HALKIN PARASINA EL KOYMA PLANI

Papa’nın serbest piyasa diye öne sürdüğü bu açıklamanın aslında serbest piyasa olmadığını ve aslında büyük bir aldatmacanın söz konusu olduğunu ifade eden Yardımcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Serbest piyasanın serbest parası olur. Merkez bankalarının tekelinde olan bir piyasaya serbest piyasa denemez. Papa, doğal bir hak olan serbest piyasayı başka bir şeyi örnek getirerek kötüleme yoluna gidiyor ve buradan da bir çıkarım yapıyor. Diyor ki; ‘özel mülkiyet her koşulda hak değildir’. Yani yarın bir gün sizin yöneticileriniz ‘siz köleler, efendileriniz gelip sizin malınıza el koymaya kalktığı zaman sakın sesinizi çıkartmayın onların böyle bir hakkı vardır ve bu Hristiyanlıktan gelen bir haktır’ diyebilir.