İngiltere'den sonra şimdi de Danimarka Ruanda'da ofis açıyor

İngiltere Yüksek Mahkemesi, ülkeye sığınanların Ruanda'ya gönderilmesine izin vermişti. İngiltere'nin ardından Danimarka da göçmenler için Ruanda'da ofis açma kararı aldı.

İngiltere, haziran ayında aldığı bir karar ile ülkeye sığınan göçmenlerin Ruanda'ya gönderileceğini duyurmuştu. İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin, Ruanda'ya yapılacak uçuşlara izin vermesinin ardından yaklaşık 31 kişinin gönderileceği bilgisi verilmişti. 

İngiltere'nin ardından Danimarka da göçmenler için harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkeden iki diplomatın Ruanda'nın başkenti Kigali'de açılacak yeni ofise gönderileceği duyuruldu. 

Bakanlık açıklamasında Ruanda'da kurulacak olan ofisin hedefinin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek olduğu vurgulandı. 

Danimarka Göç Bakanı Kaare Dybvad Bek, Ruanda kararına ilişkin, "Danimarka ve Ruanda, daha fazla mülteciye bugünkü şartlardan daha iyi bir şekilde yardım etmek ve Akdeniz'den geçişler de dahil olmak üzere tehlikeli ve düzensiz göçle mücadele konusunda aynı görüşü paylaşıyor" ifadelerini kullandı. 

Bakanlık, Ruanda'ya ofis açılması kararının gerekçesini, "bozuk iltica sistemini reforme etmek ve mültecilerle göçmenlere daha onurlu ve sürdürülebilir bir gelecek sunmak" olarak açıkladı.