Eva Kaili'nin ev hapsi sona erdi

Avrupa Parlamentosu’nda yolsuzlukla suçlanan Yunan Parlamenter Eva Kaili adli denetim koşuluyla serbest bırakıldı.

Belçika’da yürütülen Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında adı geçen Yunan milletvekili Eva Kaili’in, elektronik kelepçesinin çıkarılmasına ve adli denetim şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Brüksel Savcılığından yapılan açıklamada, soruşturmada, yaklaşık 4 ay cezaevinde tutulan ve nisan ayında şartlı tahliye edilen 44 yaşındaki Kaili'nin elektronik kelepçesinin çıkartılacağı ancak adli kontrol altında tutulmasının devam edeceği belirtildi.

Yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturmasında aralık ayında tutuklanarak cezaevine gönderilen Eva Kaili, 14 Nisan’da cezaevinden çıkarak AP yakınındaki evine gitmişti.

Avrupa Parlamentosu bağlantılı soruşturmada tutuklanan eski AP Başkan Yardımcısı Kaili, soruşturma kapsamında serbest bırakılan son tutuklu olmuştu.

Soruşturmayı yürüten Belçika makamları, bazı AP milletvekilleri ve çalışanlarını, rüşvet karşılığında nüfuzlarını kullanarak başka ülkeler adına AP'deki ekonomik ve siyasi karar alma mekanizmalarına etki etmekle suçluyor. Suçlamalarda adı geçen Katar ve Fas ise iddiaları reddediyor.