Ukrayna Genelkurmay Başkanı Syrskyi: "Doğu cephesinde durum kötüleşti"

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Syrskyi, Rusya'nın doğu cephesinde ilave kuvvet yığınağı yapması sonucu Ukrayna ordusunun konumunun zayıfladığını açıkladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Syrskyi, Ukrayna'nın sayıca az olan birliklerinin, Rusya'nın çeşitli noktalarda önemli kuvvetlerini yoğunlaştırdığı doğu cephesinde konumunun kötüleştiğini söyledi.

Syrskyi, yeni mevzilere çekildiklerini kaydetti.

Telegram hesabından açıklamalarda bulunan Syrskyi, "Cephedeki durum daha da kötüleşti" dedi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı, Ukrayna birliklerinin bazı bölgelerde daha batıdaki yeni savunma hatlarına geri çekildiğini ve ilerleyen Ruslar karşısında toprak kaybettiğini söyledi.

Syrskyi, "Düşman genel olarak bazı taktik başarılar elde etti, ancak operasyonel avantaj elde edemediler" şeklinde konuştu.

Rus birlikleri Donetsk bölgesinde, ocak ayından bu yana insan gücü ve silah üstünlüğü avantajından faydalanarak yeniden saldırıya geçmiş durumda.

General Syrskyi, Ukrayna birliklerinin Avdiivka'nın kuzeyindeki Berdychi ve Semenivka köylerinin batısında ve daha güneyindeki Maryinka kasabası yakınlarındaki Novomykhailivka'da yeni mevziler aldığını dile getirdi ve Moskova'nın doğudaki bu saldırılara dört tugay gönderdiğini söyledi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı, cepheye yeni gelen Ukrayna tugaylarının ise kayıp veren birliklerin yerini almak üzere bu bölgelerde rotasyona tabi tutulduğunu aktardı.

Diğer yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Berdychi yakınlarındaki bir başka köyü daha ele geçirdiklerini açıkladı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu