Tesla, dünya çapında personelinin yüzde 10'undan fazlasını çıkaracağını duyurdu

Tesla, küresel elektrikli araç iş gücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracağını duyurdu.

Şirket küresel çapta personelinin yüzde 10'dan fazlasını işten çıkardığını duyurdu.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, X adlı sosyal medya platformunda paylaştığı bir gönderide, "Yaklaşık her beş yılda bir, şirketi büyümenin bir sonraki aşaması için yeniden organize etmemiz ve düzene koymamız gerekiyor" dedi.

Musk, yöneticilere ekonomi hakkında "süper kötü bir his" hissettiğini söyledikten sonra en son 2022'de işten çıkarma yapacağını duyurmuştu. 

Yine de ABD'li düzenleyici kurumlara yapılan başvurulara göre Tesla'nın çalışan sayısı 2021 sonlarında 100 bin civarındayken 2023 sonlarında 140 binin üzerine çıktı.

Tesla hisselerine yüksek oranda maruz kalan ETF'leri yöneten Rex Shares'in CEO'su Scott Acheychek, personel sayısındaki azalmaları stratejik olarak nitelendirdi.

Tesla'nın Finans Müdürü Zach Kirkhorn'un bir yıldan kısa bir süre önce şirketten ayrılması, yönetici planlamasıyla ilgili endişeleri artırdı.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Ukrayna Tarım Bakanı Solskyi gözaltına alındı!