Kazuo Ueda: "Japonya Merkez Bankası ekonomiyi kolay politikalarla desteklemeli"

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, Merkez Bankası'nın aşırı gevşek para politikasını ortadan kaldırmaya devam edeceğini açıkladı.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda, 27 Mart günü yaptığı açıklamada, ekonomiyi şimdilik destekleyici para politikasıyla desteklemenin önemli olduğunu söyledi.

Ueda, parlamentoya yaptığı konuşmada, "Japonya'nın orta ve uzun vadeli enflasyon beklentileri ve enflasyon eğilimi hala yüzde 2'ye doğru ilerleme sürecindedir" dedi.

Başkan Ueda, ortalama reel ücretlerdeki büyümenin yakın gelecekte olumluya dönüşmesinin muhtemel olması nedeniyle BOJ'un yüzde 2'lik enflasyon hedefine kalıcı bir şekilde ulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

Hizmet fiyatlarında devam eden yükseliş ve büyük firmaların yıllık ücret görüşmelerinde teklif ettiği büyük ücret artışları, Japonya'da enflasyonun güçlenmesi yönünde olumlu bir döngünün görüldüğünü doğruladı.

Ancak Ueda, Japonya'nın orta ve uzun vadeli enflasyon beklentilerinin "hala yüzde 2'ye doğru hızlanma sürecinde" olduğunu belirtti.

Merkez Bankası Başkanı, "Böyle şimdilik uygun parasal koşulları koruyarak ekonomiyi ve fiyatları destekleyeceğiz. Devasa teşvik programımızdan çıkarken, bilançomuzun boyutunu kademeli olarak küçülteceğiz ve bir noktada devlet tahvili alımlarımızın boyutunu azaltacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!