İtalya'dan Filistin açıklaması: "Barış için asker göndermeye hazırız"

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, "Filistin devleti kurulması durumunda diğer ülkelerden kuvvetlerle asker göndermek de dahil barış için çalışmak" istediklerini dile getirdi.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, uluslararası gündemdeki konular ile ilgili konuştu.

İtalyan hükümetinin barışa güçlü şekilde bağlı olduğunu söyleyen Tajani, "Biz İsrail'in dostuyuz ancak Filistin devleti kurulacaksa diğer ülkelerden kuvvetlerle potansiyel olarak asker göndermek de dahil barış için çalışmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Tajani, Filistin yönetimiyle güçlü diyaloğa sahip olduklarını belirtirken, Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa'yı Roma'ya davet ettiğini dile getirdi.

İtalya Dışişleri Bakanı, İran'ın İsrail'e saldırısının kesinlikle kınanması gerektiğini ifade ederken, "Şimdi umuyorum ki gerilim artmaz. İsrail askeri açıdan kazandı, saldırıyı püskürttü ama artık çatışmanın daha da yayılmasını önlememiz gerekiyor çünkü sadece Gazze'de değil, Kızıldeniz'de de gerginlik var" dedi.

Tajani, 17-19 Nisan'da Capri Adası'nda ev sahipliği yapacağı G7 Dışişleri Bakanları toplantısının temel hedefinin de barış olacağını aktardı.

X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, G7 Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde Orta Doğu kriziyle ilgili Arap-İslam ülkelerinin büyükelçileriyle buluştuğunu söyleyen Tajani, "İtalyan hükümeti gerilimi düşürmek ve bölgesel istikrarın anahtarı olan 'iki halk, iki devlet' çözümünü teşvik etmek için çalışmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Ukrayna Tarım Bakanı Solskyi gözaltına alındı!