İran Cumhurbaşkanı Reisi, Pakistan’a gidiyor

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, Tahran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısının ardından Orta Doğu'da artan gerginliğe rağmen Pakistan'ı ziyaret edeceği belirtildi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar, Reisi'nin üç günlük resmi bir ziyaret için 22 Nisan'da başkent İslamabad'a geleceğini söyledi.

Başkan Dar daha fazla ayrıntı vermedi ancak ziyaret, Tahran ve İslamabad'ın birbirlerinin güvenlik güçlerine saldırmakla suçlanan militanları hedef alan saldırılar düzenlediği ocak ayında gerilim yaşayan iki tarafın bağları onarma çabalarının bir parçası gibi görünüyor.

İki taraf kısa süre sonra güvenlik işbirliğini geliştirmek için birlikte çalışmayı kabul etti.

Ziyaret, İsrail’in İran konsolosluk binasında iki İranlı generali öldürmesinin ardından İran’ın İsrail'e benzeri görülmemiş hava saldırıları başlatmasından günler sonra duyuruldu.

Pakistan, Filistin devleti sorunu nedeniyle İsrail ile diplomatik ilişkisi olmayan ülkeler arasında yer alıyor. Ishak Dar, Pakistan'ın, sorunun BM kararlarına göre çözülmesini istediğini belirtti.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Dünya basınında Türkiye