İngiltere'nin kredi notu değişti: Fitch Ratings "negatif"ten "durağan"a çevirdi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere'nin kredi notunu "AA-" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevrildiğini aktardı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere'nin kredi notunu "AA-" olarak teyit etti ve kredi notu görünümünün "negatif"ten "durağan"a çevrildiğini açıkladı.

Kuruluş, Ekim 2022'de ülkenin not görünümünü "negatif" olarak revize etmesinden bu yana ekonomik politika risklerinin azaldığını bildirdi. Yetkililer, kamu borcunun Gayrisafi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranının, 2025'in sonundan itibaren genel olarak istikrarlı olmasını bekliyor.

Açıklamada, yıllık enflasyonun düşük enerji fiyatlarına bağlı olarak belirgin şekilde yavaşlayacağı ancak çekirdek ve hizmet enflasyonunun nispeten yüksek kalmaya devam edeceği aktarıldı. Bunun da kısmen hala sıkı olan iş gücü piyasasının yansıması olduğu ifade edildi.

Fitch'in açıklamasında, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz indirimine başlama zamanlaması konusunda temkinli davranmasının ve faiz oranlarının kademeli olarak 2024 sonunda yüzde 4,5'e, 2025 sonunda yüzde 3,5'e düşürülmesinin beklendiği ifade edildi.

İngiltere ekonomisinin büyüme oranının ise 2023'te önemli ölçüde yavaşlayarak yüzde 0,1'e gerilediği belirtilen açıklamada, ekonomide bu yıl da neredeyse durgunluk yaşanmasının beklendiği vurgulandı.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!