Wray: "Çin, ABD'ye istediği zaman saldırabilir"

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, Pekin hükümetine bağlı bilgisayar korsanlarının ABD altyapısına saldırmak için hazırda beklediğini söyledi.

Vanderbilt Üniversitesi’ndeki 2024 Vanderbilt Modern Çatışma ve Ortaya Çıkan Tehditler Zirvesi’nde bir konuşma veren Wray, “Volt Typhoon” olarak adlandırılan bir Çin korsanlık girişiminin iletişim, enerji, su gibi kritik altyapı sektörlerinde faaliyet gösteren birkaç Amerikalı şirketine başarıyla eriştiğini söyledi.

Çin’in “istediği zaman” ABD’nin kritik altyapı tesislerinde bir felaket gerçekleştirme kapasitesini geliştirdiğini belirten Wray, “Planları sivil altyapıya belden aşağı vurarak panik havası oluşturmak” dedi.

23 boru hattı operatörünün hedef alındığını aktaran FBI Şefi, bu siber hazırlığın amacının belirlenmesinin zor olduğunu dile getirdi.

Bu hafta başlarında Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Volt Typhoon operasyonunun Pekin hükümetiyle bağlantısı olmadığını, yasa dışı bir suç örgütü olduğunu belirtmişti.

Washington’daki Çin büyükelçiliği tarafından yayımlanan bir açıklamada da “ABD'de bazıları siber saldırıların kaynağını takip etmeyi Çin'i vurmak ve suçlamak için bir araç olarak kullanıyor, ABD'nin mağdur olduğunu iddia ediyor ve siber güvenlik konularını siyasileştiriyor” ifadelerine yer verilmişti.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Dünya basınında Türkiye