Rekor seviyeye ulaşan göç nedeni ile Avustralya, öğrenci vizesi kurallarını sıkılaştırıyor

Avustralya, yabancı öğrenciler için daha sıkı vize kuralları uygulamaya başlayacağını duyurdu. Hükümetin açıkladığı resmi veriler göçün rekor seviyeye ulaştığını gösteriyor, bu da konut krizi ile mücadele eden kira piyasasının daha da kötüleşeceği anlamına geliyor.

Avustralya, göçün yeni bir rekora ulaştığını göstermesinin ardından yabancı öğrencilere yönelik daha sıkı vize kuralları uygulamaya başlayacağını duyurdu.

Öğrenci ve lisansüstü vizeleri için ingilizce dil gereklilikleri artırılırken hükümet, eğitime dair kuralları ihlal etmeleri halinde uluslararası öğrenci alımını askıya alacağını bildirdi.

İçişleri Bakanı Clare O'Neil, yaptığı açıklamada, "Bu hafta sonu eylemler, bir yandan miras aldığımız bozuk sistemi düzeltmeye yönelik göç stratejisindeki taahhütlerimizi yerine getirirken, bir yandan da göç seviyelerini düşürmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Avustralya, çalışmak için gelmek isteyen uluslararası öğrencilere daha fazla baskı uygulamak için yeni bir "gerçek öğrenci testi" uygulamaya koyacak. Öğrencilere verilen ziyaretçi vizesinde "daha fazla kalmama" koşullarının uygulanması sağlanacak.

Bu hamleler, uluslararası öğrenciler için sınırsız çalışma saatleri de dahil olmak üzere eski hükümetin koronavirüs döneminde getirdiği tavizleri kapatmak için yapılan bir dizi eylemin ardından geldi. 

O dönemde hükümet, göçmen alımını iki yıl içinde yarıya indirebilecek öğrenciler için kuralların sıkılaştırılacağını açıklamıştı.

Avustralya, koronavirüs salgınının sıkı kontroller getirmesinin ardından yabancı öğrenci ve işçileri yaklaşık iki yıl boyunca ülkeye almamıştı. Hükümet, işletmelerin personel açığını kapatmak için personel alımına yardımcı olmak amacıyla 2022'de yıllık göç sayısını artırdı.

Ancak yabancı işçi ve öğrencilerin ani akını kötü durumda olan kira piyasası üzerindeki baskıyı daha da artırdı.

Hindistan, Çin ve Filipinler'den gelen öğrenciler tarafından yönlendirilen rekor düzeydeki göç, işgücü arzını genişletti ve ücret baskılarını sınırladı.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!