Artan Moldova baskılarına karşın Gagavuz Türkleri bu kez de Türkiye'den destek istedi

Transdinyester'den sonra Rusya'ya yardım çağrısında bulunan ve geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Gagavuzya Başkanı Evgenia Gutsul bu kez de Türkiye'den destek beklediklerini söyledi.

Kısa zaman önce artan Moldova yönetimi baskısına karşın Rusya'dan yardım talep eden Gagavuz Türkleri bu kez de Türkiye'den destek istedi.

Gagavuz Özerk Yeri Başkanı Evgenia Gutsul sözlerinde; “Bölgedeki istikrarı bozma ve Gagavuz özerkliğini sabote etme girişimlerine son vermesi için Türkiye’den Moldova yönetimine baskı yapmasını rica ediyoruz. Geçtiğimiz senenin Eylül ayında Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Moldova hükümetinin Gagavuz halkına karşı ayrımcı tutumunu ele almıştık. İnanıyoruz ki Ankara, Moldova yönetiminin Gagavuz halkının özel statüsünü ihlal etmesine izin vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Gagavuzya, bölgede Transdinyester ile birlikte Kişinev yönetiminin artan baskılarına karşın uzun zamandır sorunlar yaşıyor ve Gagavuz Türklerinin kimlik muhafazasını korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevine başladı Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor?