Almanya işçi bulamıyor: Tramvayları öğrenciler kullanacak

Almanya'da toplu taşımada yaşanan çalışan eksikliği nedeniyle şirketler öğrencilere iş kapısı sunuyor.

Almanya uzun süredir sürücü çalıştırma konusunda sıkıntı yaşıyor. Nürnberg'in toplu taşıma servisi VAG gibi şirketler çalışan işçi açığını kapatmak için yeni yöntemlere başvurmak zorunda kalıyor.

VAG'ın metro, tramvay ve otobüslerini işletmek için yılda 160 yeni sürücüye ihtiyacı var.

Şirketin işe alım ve eğitim ekibine başkanlık eden Harald Ruben yaptığı açıklamada, "Bu hedefe ulaşmak zor" dedi.

Toplu taşıma şirketi, üniversite öğrencilerini merkeze alan ve okul saatleri dışında tramvay kondüktörlüğü yapmak için yarı zamanlı iş teklif eden ilanlar paylaşıyor.

İşçi açığı, ülke genelindeki toplu taşıma çalışanlarının son haftalarda içinde bulundukları kötü duruma dikkat çekmek adına greve gitmesine neden oldu. Verdi sendikası yetkilileri, toplu taşımaların çalışma koşullarının kötüleştiğini söylüyor.

Mannheim ve Münih gibi Alman şehirleri de toplu taşımadaki boşlukları doldurmak için öğrencileri potansiyel yarı zamanlı çalışanlar olarak kullanmaya başladı.

Şirketin kırmızı-mavi üniformasını giyen çırak sürücüler, okul tatillerinde düzenlenen dört haftalık hızlandırılmış bir kursa tabi tutuluyor.

Birkaç saatlik teorik dersten sonra kursiyerler sürüş gerçekleştirmeden önce bir tramvay simülatörü üzerinde pratik yapılıyor.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!