Musk, OpenAI'ın "kar amaçlı" bir kuruluşa dönüştüğünü iddia ederek şirkete dava açtı

ABD’li girişimci Elon Musk, ChatGPT, Dall-E, Sora gibi yapay zeka programlarının üreticisi OpenAI ve şirket Yönetim Kurulu Başkanı Sam Altman’a dava açtı.

29 Şubat Perşembe günü geç saatlerde açılan dava nedeni, şirketin “insanlığın iyiliği için” uygulama üretmekten vazgeçerek kar amacı gütmeye başlamış olması olarak belirtildi.

Dava dosyasında yer alan bilgiye göre şirketin kurucu ortakları Sam Altman ve Greg Brockman, Musk’a ilk olarak kar amacı gütmeyen, açık kaynaklı bir şirket kurma vaadiyle yaklaştı.

Musk da bu iki isim ile birlikte 2015 yılında şirketin kurucuları arasında yer almış, 2018 yılında yönetim kurulundaki görevinden istifa etmişti.

Elon Musk’ın avukatları, şirketin kar elde etme motivasyonunun ve GPT-4 modelinin kodunun gizli tutulmasının bu anlaşmayı ihlal ettiğini belirtti.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!