Aleksis Çipras: “Batı’nın ileri karakoluna dönüştük”
Yunanistan’da ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, ülkedeki son gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çipras, ülkesinin Batı’nın ileri karakoluna dönüştüğünü söyledi.
Yunanistan’ın ana muhalefet partisi Radikol Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, ülkesinin “Batı’nın ileri karakolu” haline geldiğini söyledi.
Çipras, “Umarım olmaz ama eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız” ifadelerini kullandı.
Yunan siyasetçi, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in dış politikada izlediği yolun, Yunanistan’ı belirsizlik ve güvensizlik ortamına sürüklediğini söyledi.
Çipras, Yunanistan’ın çözümün parçası olmak yerine artık krizin parçası haline geldiğini belirtirken, “Yunanistan Doğu Akdeniz’in zor bir bölgesinde istikrar ve güven merkeziyken, Batı’nın ileri karakolu haline dönüşmüş durumda. Aslında korunmasız bir karakola çünkü umarım olmaz ama eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız” dedi.
Yunanistan’ın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ağır bir ekonomik bedel ödediğini söyleyen Çipras, “Ukrayna’ya adalardan ve sınır bölgelerinden, ağır silahlar göndererek, Ukrayna’ya aktif bir şekilde müdahil olmamız, maalesef bizi savaşa doğrudan dahil olan ülkeler arasında koyuyor” ifadelerini kullandı.